С какво ще запомним този ден?  Ако известен петзвезден хотел във

...
С какво ще запомним този ден? 
Ако известен петзвезден хотел във
Коментари Харесай

Конкурентни цени и високо качество: Защо българският турист все по-често избира чужбина

С какво ще запомним този ден? 

Ако прочут петзвезден хотел във Велинград предлага пакет от четири нощувки за Нова година със закуска и вечеря за минимум 3750 лв., то в Анталия сходна оферта, в която е включен и самолетният билет, коства 1250 лв.. Защо българските туристи все по-често избират конкурентните цени на почивките в чужбина, ще чуете в подкаста от Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение бъдеще за туризма ". 

И още от тематиките, които ще чуете:

Сайтът на Българското национално радио - bnr.bg. Е бил подложен на хакерска офанзива през днешния ден, само че източникът към този момент не е открит, оповестиха от публичната медия. Били са регистрирани над 2 млн. 500 хиляди поръчки за достъп в секунда, които блокират достъпа до платформата. Това припомня на офанзивата от преди дни, когато уеб сайтове на държавни институции бяха блокирани за минути от съветската хакерска група " Килнет ". Специалистите на БНР и на доставчика ЕВОЛИНК са възобновили бързо достъпа до уеб страницата.

След двегодишно закъснение секторът Буховци - Белокопитово от автомагистрала " Хемус " е подготвен. Новите 16 км от автомагистралата бяха публично открити през днешния ден и пътят бе пуснат в употреба. Участъкът се стори от август 2019 година С стартирането му в употреба дължината на автомагистрала " Хемус " става 190 км. Работата по останалите лотове на автомагистралата продължава. Служебният районен министър Иван Шишков разяснява:  " С изключение на тези два дребни подучастъка, за които приказваме, че сигурно ще има закъснение от най-малко година - чисто процедурно, с цел да може да се приключи проектирането, за другите сектори, в случай че в действителност се успее да се направи по този начин, че в границите на средата на идната година да има утвърдени подробни устройствени проекти, мисля, че в границите на 3-4 години, както се строят лотовете, и в случай че стремително се строят всичките, може да бъде направено това ".

Европейският парламент прикани страните членки да разрешат на Румъния и България да се причислят към Шенгенското пространство при започване на идната година. В резолюция, призната от призната с 547 гласа " за ", и 49 " срещу " и 43-ма " въздържали се ", членовете на Европарламента показват " учудване ", че Съветът не е съумял да вземе решение за приемането на двете страни, макар че извършват нужните условия от 2011 година насам. Присъединяването на нови страни към Шенген изисква единомислещо решение на Съвета на Европейски Съюз. Чешкото председателство уточни, че има намерение да организира разисквания по тематиката преди края на тази година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР